open-navfaktor-logo
search
Matematička jednačina
Ko je ovdje lud, koga obmanjuju Elmir Pilav i Fudbalski savez BiH?
Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine domaće takmičenje, odnosno Premijer liga "zadnja je rupa na svirali".
18.08.2020. u 17:02
get url
text

VEZANI TEKST - Pogledajte ko može na utakmice Premijer lige: Fudbalski savez BiH uveo cenzuru!

Potvrdili su to iz bh. kuće fudbala nebrojeno puta, od odluke da se zbog koronakrize prekine takmičenje (nova sezona startala u daleko komplikovanijoj epidemiološkoj situaciji), pa do protokola koji se mora poštovati na utakmicama domaćeg takmičenja.

Tako su "stručnjaci", između ostalog, donijeli odluku da na utakmicama Premijer lige BiH može biti makasimalno šest novinara i dvojica fotoreportera. Covid-protokol, očito su pisale fudbalske neznalice, a potpisao ga je i Izvršnom odboru na usvajanje "servirao" Elmir Pilav, direktor Sektora za sport u FSBiH.

Između ostalog, Pilav se gostujući pred kamerama krio iza navodnih odluka lokalnih kriznih štabova i njihovih naredbi. Međutim, demantovao ga je Savez u kojem je zaposlen.

Potvrđuje to i poziv za akreditovanje novinara za utakmicu Lige nacija koju će naša A reprezentacija odigrati 7. septembra protiv Poljske na Bilinom polju. Iz FSBiH su obavijestili da će moći izdati ukupno 25 akreditacija za domaće i novinare koji prate gostujuću selekciju.

Također, naglasili su da je ograničen i broj mjesta za fotoreportere i iznosi ukupno 16 tako da će prednost imati predstavnici foto-agencija koje koristi veći broj medija.

Za razliku od krovne kuće bh. fudbala, iz UEFA-e smatraju da se područja gdje su smješteni mediji mogu koristiti ako ima dovoljno prostora za socijalnu distancu, odnosno najmanje četiri kvadratna metra po osobi.

Pilav i kompanija iz FSBiH mogu obmanjivati bh. javnost, ali UEFA-u ne mogu i očito ne smiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.