open-navfaktor-logo
search
Trideset kandidata
Ko od Vatrenih želi prodati bronzanu medalju s Mundijala 1998. godine?
Ovo vrijedno odličje dobilo je 30 članova hrvatske ekspedicije, a neko od njih je očito odlučio da se odrekne svoje i zaradi par hiljada eura
19.11.2018. u 18:14
get url
text

Jedna poznata britanska aukcijska kuća u svojoj ponudi ima bronzanu medalju koju je fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila na Svjetskom prvenstvu koje je 1998. godine održano u Francuskoj.

Vatreni su te godine napravili veliku senzaciju osvajanjem bronze na Mundijalu, a nakon što su u polufinalu poraženi od šampiona Francuske, u borbi za treće mjesto savladali Holandiju sa 2:1.

Ovo vrijedno odličje dobilo je 30 članova hrvatske ekspedicije, a neko od njih je očito odlučio da se odrekne svoje i zaradi par hiljada eura.

Naime, medalja se pojavila na jednom popularnom aukcijskom portalu.

- Medalja za treće mjesto, koje je osvojila Hrvatska. U pitanju je apsolutna rijetkost u aukcijskoj prodaji - piše u oglasu na Saleroomu.

Aukcijska kuća garantuje da je medalja original, ali nije poznato ko je odlučio da je proda. Aukcija traje do 8. decembra, a vrijednost je procijenjena na 7.500 eura.

Fudbalsku reprezentaciju Hrvatske na SP 1998. godine činili su: Dražen Ladić, Petar Krpan, Anthony Šerić, Igor Štimac, Goran Jurić, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Davor Šuler, Zvonimir Boban, Silvio Marić, Marjan Mrmić, Mario Stanić, Igor Tudor, Ardian Kozniku, Robert Jarni, Zoran Mamić, Goran Vlaović, Dario Šimić, Krunoslav Jurčić i Vladimir Vasilj.

Selektor je bio Miroslav Ćiro Blažević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.