open-navfaktor-logo
search
Poručili premijeru
KO SDA Sarajevo: Ono što je protekla vlast u KS izgradila, "Trojka" ne može ni da pokosi!
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo oglasio se saopćenjem povodom posljednjih izjava premijera Kantona Sarajevo Edina Forte.
20.05.2022. u 12:28
get url
text

- Odgovarajući na novinarsko pitanje o nepokošenim zelenim površinama i neredovnom odvoženju smeća, kantonalni premijer Edin Forto odgovorio je kako se "dešava proljeće". Istina je da se u KS Sarajevo dešava nekontrolisani haos i potpuni slom komunalne privrede, uzrokovan neznanjem i nesposobnošću vladajuće "Trojke". Vlast koju predvodi premijer Edin Forto uspjela je osnovne komunalne djelatnosti poput odvoza smeća i košenja parkova, pretvoriti u gorući problem i noćnu moru građana KS.

Bahatost kojom premijer Forto niže izlike i opravdanja, ne prihvatajući odgovornost za problem čišćenja i održavanja grada, ogledalo je vlade koja je umjesto obećanih 300 mjera, građanima KS donijela pravu ekološku katastrofu. Urbano zelenilo, parkove i trgove koje je u proteklim decenijama izgradila i uređivala protekla vlast, "Trojka" ne može ni da pokosi. Zato će se Forti uskoro dogoditi jesen, kada će građani izreći svoj sud spram ugrožavanja vitalnih funkcija Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.