open-navfaktor-logo
search
Brojke su katastrofalne
KO SDA Sarajevo: Premijer i Vlada KS da se hitno počnu baviti pandemijom ili da podnesu ostavke
Povodom, nažalost, rekordnih brojeva zaraženih i umrlih uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, pozivamo Vladu Kantona Sarajevo, Ministarstvo zdravstva KS i krizni štab KS da se hitno i bez trenutka odlaganja počnu baviti pandemijom na ispravan način, u protivnom će doći do katastrofe i potpunog sloma zdravstvenog sistema u Sarajevu, saopćio je Kantonalni odbor SDA Sarajevo.
08.03.2021. u 09:07
get url
text

- Upozoravamo javnost da se od početka ove Vlade i skupštinske većine NiP, Naša stranka i SDP bave isključivo smjenama i imenovanjima svojih kadrova u javna preduzeća i ministarstva, gašenjem i spajanjem ministarstava i uhljebljenjem svojih kadrova. Napominjemo da su prvi koraci Fortine i Konakovićeve skupštinske većine bili smjena Kriznog štaba KS i imenovanje svojih podobnih kadrova u novi štab, a na štetu medicinske struke i zdravlja građana u Kantonu Sarajevo. Danas, nažalost, gledamo katastrofalne rezultate njihovog politikanstva, loše namjere, sebičnosti i neznanja - naveli su u saopćenju. 

Pozivaju premijera Fortu, ministra zdravstva Vranića i cijelu Vladu KS da se već danas počnu baviti suzbijanjem pandemije i širenjem zdravstvenih kapaciteta ili da hitno podnesu ostavke i prepuste svoja mjesta ekspertima i ljudima iz struke.

- Pozivamo njihovog šefa, Elmedina Konakovića, da i sam od svoje vlade traži da odstupe jer građani Kantona Sarajevo, zdravstveni radnici i zdravstveni sistem u KS nemaju više ni dan luksuza da budu taoci njihovog neznanja, beskorisnog populizma i političkog mešetarenja - zaključuju u saopćenju.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.