open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Ko se može prijaviti za dodjelu plastenika
Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, dodatne bodove dobivaju nezaposlena lica, demobilisani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši
22.10.2019. u 15:31
get url
text
Plastenik

Rebalansom budžeta Općine Centar za 2019. godinu izdvojeno je dodatnih 20.000 KM za nabavku plastenika sa dodatnom opremom.  Općina Centar je objavila javni poziv za dodjelu plastenika. 

Pravo na dodjelu plastenika, površine 50 kvadratnih metara sa dodatnom opremom, imaju svi zainteresirani stanovnici općine Centar koji posjeduju, odnosno koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta na području općine Centar pogodnog za plasteničku proizvodnju. U javnom pozivu su navedeni kriteriji koji nose određeni broj bodova. Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, dodatne bodove dobivaju nezaposlena lica, demobilisani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši... 

Kandidati koji su aplicirali i ispunili uvjete iz prethodnog aprilskog javnog poziva u 2019. godini imaju prednost i neće biti ponovo bodovani. Pravo na dodjelu plastenika ne mogu ostvariti lica kao i njihovi članovi domaćinstava koji su u ranijem periodu dobili plastenike od općine, ministarstva, humanitarnih organizacija i dugih institucija.

Uz tekst javnog poziva također je na web stranici objavljen i zahtjev za dodjelu plastenika kojeg je moguće odštampati i popuniti, te priložiti uz ovjerenu dokumentaciju, ne stariju od 12 mjeseci, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.