open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
Koalicija za Mostar poručuje Zalihiću: Populizam zamijeni konkretnim radom
SDP Mostar u nedostatku kvalitetnog rada u radnim tijelima i na sjednicama u Gradskom vijeću Grada Mostara po uzoru na promašene politike medijskog populizma prozivanjem predstavnika Koalicije za Mostar nastoji da prikrije nerad, nevještost i potpunu pogubljenost vlastite politike, saopćili su iz Koalicije za Mostar.
28.05.2021. u 21:17
get url
text

- Iako su Mostarci toga svjesni podsjećamo još jednom SDP, da je upravo BH Blok, tačnije predizborni koalicioni partner SDP-a svojom svjesnom odlukom o suzdržanosti predao gradonačelničku poziciju HDZ-u. Odluka u vezi koje dezinformišu javnost je u skladu sa Statutom Grada Mostara i zakonima koji regulišu rad i imenovanja u javnim preduzećima. Gradonačelnik Mostara po ovoj odluci ima najmanje ovlasti u imenovanjima u odnosu na druge gradonačelnike i načelnike u Bosni i Hercegovini. Odluka čini da Mostar funkcioniše kao uređena i normalna sredina sa javnim preduzećima, koja predvode stručni menadžmenti - ističu iz Koalicije.

Zbog javnosti je, dodaju, bitno kazati da predstavnici SDP-a nikako ili vrlo malo na sjednicama Gradskog vijeća predlažu rješenja, niti svoje proklamovane programske ciljeve, osim u situacijama kada nastoje donijeti nezrelost, cirkus i populizam u viječnićke klupe. To je, navode, odraz bezidejne politike i nemogućnosti da opoziciona stranka kreira kvalitetne političke i društvene ciljeve kako bi bila jedan od sudionika izgradnje boljeg i uspješnijeg Mostara.

- Tako na diskusijama u vezi Budžeta Grada Mostara, odluke o pristupanju izrade Prostornog plana Grada Mostara, odluke u vezi koje nastoje dezinformisati javnost su uzeli vrlo malo ili nikako učešća za govornicom Gradskog vijeća. Zbog toga cijenimo da je krajnje ljudski i politički bezobzirno ponavljati spinove i kreirati izmišljene priče oko predstavnika Koalicije za Mostar. Marić kao predsjednik Gradskog vijeća, kome je za kratko vrijeme vratio dignitet sa velikim brojem započetih i predvođenih aktivnosti i vijećnici Koalicije kao zasigurno najaktivniji nastoje i uspijevaju  graditi korektne odnose u Gradu Mostaru, te zajednički raditi na dobrobit svih građana i naroda koji žive u Mostaru - navode iz Koalicije i dodaju:

- Za Mostar i njegove građane aktivno i posvećeno radimo kroz konkretne ideje i opredijeljenost da Mostar učinimo gradom u kojem se kvalitetno živi. Veliki broj započetih i planiranih projekata koje Mostarce očekuje je garant politike koja štiti i brine o svim građanima i narodima Mostara. Zalihiću poručujemo da nezrelost i populizam zamijeni kvalitetnim i konkretnim radom, za to ima priliku i sve dobre inicijative za građane ćemo rado prihvatiti.

Iz Gradskog odbora SDP-a Mostar, čiji je Arman Zalihić predsjednik, danas je između ostalog saopćeno kako su "nelegitimni predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić i šef Kluba SDA Adil Šuta potvrđivanje direktora javnih preduzeća iz ruku Vijeća predali gradonačelniku Mariu Kordiću, te dezinformiraju javnost izjavama da niko nije bio protiv ovakve odluke".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.