open-navfaktor-logo
search
Legendarni košarkaš
Kobe Bryant poginuo u helikopterskoj nesreći
Kobe Bryant poginuo je u helikopterskoj nesreći u Calabasasu u Kaliforniji u nedjelju ujutro.
26.01.2020. u 20:57
get url
text

Legendarni košarkaš putovao je sa najmanje troje putnika u privatnom helikopteru, a poginuli su svi uključujući i pilota, piše TMZ.

Ekipe Hitne pomoći odmah su reagirale, ali niko iz helikoptera nije preživio. Potvrđeno je da je pet osoba mrtvo. Rečeno je da Vanessa Bryant nije bila među putnicima, piše TMZ.

Očevici navode kako su čuli neobičan zvuk motora helikoptera prije nego što je pao.

Kako piše Los Angeles Times, helikopter u kojem je stradala košarkaška zvijezda koja je 20 godina provela sa Los Angeles Lakersima, nakon pada izgorio je u plamenu u brdima iznad Calabasasa. Do nesreće je došlo oko 10 sati ujutro u blizini Las Virgenes Roada, južno od Agoura Roada.

- Nakon pada helikoptera, izbio je veliki požar koji je vatrogascima i osoblju Hitne pomoći otežao prilazak mjestu nesreće - kazao je zapovjednik straže šerifovog odjela okruga LoS Angeles.

Požar se nije dalje širio, a područje na kojem je došlo do nesreće nije naseljeno, te nije bilo utjecaja na saobraćajnice.

Uzrok nesreće se istražuje.

Bryant je cijelu izuzetno bogatu košarkašku karijeru proveo u Los Angeles Lakersima s kojima je osvojio pet naslova NBA prvaka.

Dva puta je proglašen MVP-jem finala NBA lige, a 18 puta je igrao na All-star utakmici.

Igračku karijeru je počeo 1996, a završio 2016. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.