Banja Luka

Kod devetnaestogodišnjaka pronađena laboratorija marihuane

Objavljeno: 24.09.2019. u 09:49 Autor: B. S.

Kako nezvanično saznajemo, kuću je koristio 19-godišnji Aleksandar Palačković

FOTO: ILUSTRACIJA

Banjalučka policija je jučer u mjestu Melina, grad Banja Luka, u kući pronašla manju improvizovanu laboratoriju sa saksijama u kojima su se nalazile stabljike indijske konoplje i sredstva pogodna za proizvodnju i promet marihuane.

Kako nezvanično saznajemo, kuću je koristio 19-godišnji Aleksandar Palačković.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, policija ga je uhapsila, a pronađeni predmeti su izuzeti i bit će deponovani.

- O navedenom je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izještaj protiv osumnjičenog za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka nastavljaju rad na prevenciji i suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije