open-navfaktor-logo
search
Napadač Zmajeva
Kodro: Portugal je favorit grupe, ali svašta se može desiti, utakmica s Luksemburgom važnija
Napadač MOL Fehervara Kenan Kodro se u Trening centru FSBiH u Zenici priprema za naredne utakmice A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
08.06.2023. u 12:59
get url
text

Zmajeve 17. juna čeka gostovanje kod Portugala, a tri dana poslije u Zenicu dolazi Luksemburg.

Okupljanje selekcije BiH počelo je jučer, a ekipa bi trebala biti kompletna tek u ponedjeljak kada se očekuje dolazak Edina Džeke, koji u subotu u Istanbulu s Interom igra finale Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

- Čast mi je doći u reprezentaciju, mislim da svaki igrač tako razmišlja. Jeste da je kalendar malo tijesan, ali tu smo na raspolaganju i moramo biti spremni za naredne dvije utakmice, jer baš su važne - rekao je Kenan Kodro.

- Fizički se ok osjećam, imao sam nekoliko dana odmora i moram da nadoknadim to, ali sve u svemu osjećam se dobro, imamm iza sebe dobru sezonu i mislim da mogu da pomognem reprezentaciji u naredne dvije utakmice - dodao je on.

Smatra da Zmajevi mogu iznenaditi favorizirani Portugal, ali da je utakmica s Luksemburgom mnogo važnija.

- Svaku utakmicu moramo spremiti na najbolji način, protiv Portugala neće biti drugačije. Obje su utakmice važne, ali protiv Luksemburga je važnija. Portugal je jedna od najboljih reprezentacija svijeta i tu nemamo šta izgubiti. Oni su favoriti u grupi, naravno i protiv nas, ali u tim situacijama svašta se može desiti. Imamo stvarno finu reprezentaciju, dobre igrače, što da se ne nadamo nečemu dobrome - zaključio je sin legendarnog Mehe Kodre.

Ovaj napadač je za nacionalnu selekciju odigrao 12 utakmica i postigao 2 gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.