open-navfaktor-logo
search
Novi trener
Koeman na Nou Campu: Messija bi volio imati u svom, a ne u protivničkom klubu
Barcelona je u srijedu na stadionu Camp Nou predstavila novog trenera holandskog fudbalskog stručnjaka Ronalda Koemana, koji ce katalonsku ekipu voditi naredne dvije godine, Anadolu Agency (AA).
19.08.2020. u 21:55
get url
text

- Spreman sam biti trener Barcelone, koja je na najvišem nivou fudbala - rekao je Koeman u svom govoru na stadionu.

Naveo je da je Barcelona u teškom razdoblju i zbog epidemije koronavirusa (COVID-19) i zbog činjenice da je završila sezonu bez pehara nakon 12 godina.

- Ovo je teško razdoblje. Barcelona je vrlo zahtjevan klub koji želi neprestano osvajati trofeje i za to ima vrlo kvalitetnu ekipu.

Kako je kazao, Barcelona treba biti na onom mjestu koje i zaslužuje, te smatra da je potrebno napraviti promjene.

- Potrebno je stvoriti atmosferu u kojoj će ekipa biti gladna osvajanja novih trofeja. Želim raditi s onima koji žele dati najviše za Barcelonu - poručio je Koeman.

- Ja sam Holanđanin, a Holanđani vole imati loptu, a ne trčati za njom - rekao je također Koeman, pojašnjavajući kako će ta filozofija predstavljati osnovu njegove taktike i strategije.

Na pitanje oko navoda o mogućem odlasku iz kluba Argentinca Linoela Messija, Koeman je rekao kako će s Messijem razgovarati o tome, te kako je to pitanje između fudbalera i trenera.

- Messi je za mene drugačiji i kapiten je ekipe. Međutim, pred novinarima ne govorim o fudbalerima - poručio je Koeman.

Na pitanje šta će reći Messiju da bi ostao u Barceloni, Koeman je kazao kako još uvijek ne zna da li mora Messija uvjeravati da ostane u klubu. Prema njegovim riječima, Messi je najbolji fudbaler svijeta, prema tome svako bi ga volio imati u svom, a ne u protivničkom klubu.

- Messi je fudbaler Barcelone, ima još jednu godinu ugovora. Naravno da ću s njim razgovarati, i zbog činjenice što je kapiten. Nadam se da će još dugo godina to i ostati - rekao je Koeman.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.