open-navfaktor-logo
search
Bh. veznjak
Koeman odredio 23 igrača za Getafe, je li bilo mjesta za Pjanića?
Koronavirus na koji je bio pozitivan pred sami početak priprema, zbog kojeg je propustio prva dva meča u Ligi nacija, Miralemu Pjaniću itekako je poremetio početak sezone u novom klub.
17.10.2020. u 08:15
get url
text

Tri utakmice u šest dana s reprezentacijom Bosne i Hercegovine trebale su veznjaku Barcelone, između ostalog, poslužiti kako bi nadoknadio manjak minutaže u sastavu Katalonaca na startu La Lige.

VEZANI TEKST - Pjanić trenirao u teretani, bit će u konkurenciji za Getafe

Pjanić je na startu španskog prvenstva odigrao svega 27 minuta, a prije nego će u 32. minuti susreta Poljske i BiH biti zamijenjen u španskim medijima se spominjao kao potencijalni starter za večerašnje gostovanje kod Getafea.

Ipak, nakon što je u četvrtak odradio trening u teretani, u petak navečer Barcelona je putem društvenim mreža potvrdila da će Zmaj biti među 23 fudbalera koji su u konkurenciji za susret koji se igra večeras od 21 sat.

Bolovi u leđima očito nisu tako ozbiljni, pa bi Pjanića možda i mogli očekivati u početnom sastavu Barcelone, što bi mu bio prvi start u dresu novog kluba.

Osim bh. reprezentativca za susret protiv Getafea konkurisat će i Trincao, iako je tokom priprema portugalske selekcije bio u kontaktu sa Cristianom Ronaldom koji je zaražen koronavirusom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.