navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Budite oprezni

Koji su najčešći pokazatelji da pijete previše vode

Mnoga su korisna dejstva vode. Voda pomaže zdravlju naše kože, odličan je partner u procesu mršavljenja, liječi prehlade...

Objavljeno: 12.04.2023. u 21:39
get url
text

Na portalima često možemo pročitati rečenicu "što više vode, to bolje". Još jedna rečenica koju ste sigurno čuli mnogo puta jeste da je tijelo najvećim dijelom izgrađeno od vode i da trebamo piti osam čaša vode dnevno.

Iako nam se možda čini da sa vodom nikad ne možemo pretjerati, to nije istina. Nije dobro svaki slobodan trenutak iskoristiti kako bismo popili nekoliko gutljaja vode. Dovoljno vode jako je važno za naše zdravlje i njene koristi zaista su velike, ali ipak je moguće pretjerati s njenom konzumacijom.

Kao i dehidratacija i prekomjerno uzimanje tekućine također može imati ozbiljne posljedice za zdravlje. Početni znakovi prekomjerne hidratacije mogu biti jednostavni, kao prečesti odlasci u zahod. Ako vam količina mokrenja ometa život i morate se buditi nekoliko puta tokom noći, to može biti znak da smanjite unos vode. Još jedan dokaz da možda pretjerujete jest bezbojni urin.