open-navfaktor-logo
search
Negativni rekord
Kolašinac dio najlošijeg Arsenala u posljednjih 108 godina
Poslije 25 kola engleske Premier lige fudbaleri Arsenala zauzimaju desetu poziciju sa 31 bodom.
03.02.2020. u 15:26
get url
text

Igrači Mikela Artete, koji je na klupi naslijedio Unaija Emeryja, ove sezone zabilježili su tek šest pobjeda u prvenstvu, što je najslabiji učinak Arsenala još od sezone 1912/1913.

Osim kluba našeg Seada Kolašinca, u dosadašnjem dijelu sezone po šest pobjeda ostvarili su Brighton i West Ham, dok manje pobjeda od Topnika imaju samo Watford (pet) i Vrančićev Norwich City (četiri).

Londonski klub ove sezone je na domaćem terenu savladao Manchester United (2:0), Bournemouth (1:0), Aston Villa (3:2) i Burnley (2:1), dok je u gostima zabilježio dva trijumfa, i to protiv West Hama (3:1) i Newcastlea (0:1).

Zbog povrede mišića butine Kolašinca četvrtu utakmicu zaredom nije bilo u sastavu Arsenala, a gostujući remi protiv Burnleyja (0:0) u meču 25. kola bio je četvrti vezani u prvenstvu.

Arsenal S 31 bodom trenutno za četvrtim mjestom, na kojem se nalazi Chelsea, a koje vodi u Ligu prvaka, zaostaje deset bodova. S obzirom na to kakve partije pružaju čini se da poslije ovog negativnog rekorda samo čudo može spasiti sezonu kluba sa Emiratesa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.