open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Kolašinac s klupe pratio Pepeove majstorije iz slobodnjaka, porazi Cimirota i Lulića
Golovima Nicolasa Pepa iz slobodnih udaraca Arsenal je uspio s 3:2 savladati Vitoriju Giumaraes
24.10.2019. u 22:54
get url
text

Arsenal je na domaćem terenu uspio s 3:2 nadigrati Vitoriju Guimaraes, koja se itekako dobro predstavila u meču trećeg kola Evropske lige koji se igrao na Emiratesu.

Gosti su poveli već u devetoj minuti golom Marcusa Edwardsa, fudbalera koji je ne tako davno nosio dres Arsenalovog ljutog gradskog rivala Tottenhama.

U 32. mintui osamnaestogodišnji brazilski veznjak Martinelli donio je izjednačenje Topnicima, u čijem početnom sastavu večeras nije bilo bh. reprezentativca Seada Kolašinca.

Osam minuta prije kraja prvog poluvremena gosti su stigli do novoga vodstva. Ovoga puta Duarte je bio strijelac nakon asistencije Davidsona.

Da je Unai Emery bio nezadovoljan igrom svog tima, dalo se naslutiti već nakon prvih 45 minuta. Već na startu drugog dijela menadžer Arsenala napravio je dvostruku izmjenu, a na teren je umjesto Maitland-Nilesa i Willocka poslao je Guendouzija i Ceballosa.

No, tek treća izmjena, koju je napravio 15 minuta prije kraja urodila je plodom. Ulazak Nicolasa Pepea, fudbalera koji je ovog ljeta Lilleu plaćen 80 miliona eura, na pravi način je promijenio odnos snaga na terenu. Samo pet minuta na travnjaku Emiratesa bilo dovoljno reprezentativcu Obale Slonovače da iz slobodnog udarca pogodi za 2:2.

Preostalih deset minuta, kao i sudijska nadoknada, u potpunosti je protekla u dominaciji domaćeg sastava, koji je još jednom majstorijom Pepea iz slobodnjaka u posljednjim sekundama sudijske nadoknade stigao do gola za konačnih 3:2.

Golove s utakmice Arsenal - Vitoria Guimaraes pogledajte OVDJE.

U drugom susretu grupe F Eintracht Frankfurt je na svome terenu s 2:1 savladao Standard Liege. Njemački sastav slavio je pogocima dvojice stopera Davida Abrahama u 28. i Martina Hintereggera u 73. minuti, a zanimljivo da je kod oba gola asistent bio japanski veznjak Daichi Kamada. Osam minuta prije kraja susrta Selim Amallah smanjio je na 2:1, no to je bilo sve što je uspio belgijski tim za koji je reprezentativac BiH Gojko Cimirot odigrao cijeli meč.

Golove s utakmice Eintracht Frankfurt - Standard Liege pogledajte OVDJE.

Rimski Lazio poražen je na gostovanju kod Celtica s 2:1, a nekadašnji Zmaj Senad Lulić priliku je dobio od 68. minute. 

Golove s utakmice Celtic - Lazio pogledajte OVDJE.

Od ostalih susreta trećeg kola koji su se igrali u terminu od 21 sat, vrijedi spomenuti u pobjedu Cluja u gostima kod Rennesa s 0:1, a zanimljivo da su na ovom meču viđena čak tri crvena kartona. Ruski arbitar Aleksei Eskov isključio je dva igrača domaće ekipe, dok je kod gostiju ranije pod tuš zbog dva žuta morao bivši reprezentativac naše zemlje Mateo Sušić.

Luksemburški Dudelange je u prvom poluvremenu prkosio na gostovanju u Andaluziji, no u nastavku meča Sevilla je stigla do uvjerljivih 3:0.

Evropska liga, 3. kolo:
Arsenal - Vitoria Guimaraes 2:2
Celtic - Lazio 2:1
Dynamo Kiev - Kopenhagen 1:1
Einstracht Frankfurt - Standard Liege 2:1
Getafe - Basel 0:1
Malmo FF - Lugano 2:1
PSV - LASK Linz 0:0
Rennes - Cluj 0:1
Sevilla - Dudelange 3:0
Sporting - Rosenborg 1:0
Trabzonspor - Krasnodar 0:2

Stanje na tabelama možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.