open-navfaktor-logo
search
Elie Saab
Kolekcija odjeće za jesen/zimu 2019/20.: Profinjeno, zavodnički, elegantno
Svila, baršun, organza, čipka, materijali su koji dominiraju i ovom luksuznom kolekcijom haljina
06.05.2019. u 22:30
get url
text

Omiljeni dizajner dama sa kraljevskih dvora, ali i holivudskih zvijezda uspio je ponovo da svojom najnovijom kolekcijom odjeće za jesen i zimu 2019/20. godine oduševi pripadnice ljepšeg pola.

Slavni Elie Saab iza sebe ima bogato iskustvo, kada su u pitanju odluke i mogućnosti luksuznih materijala, ali i krojeva, zbog čega se iznova poigrava sa njima.

Poznat po čarobnim kreacijama, on je i i ovog puta poklonicama svoje mode uspio donijeti nešto sasvim novo i drugačije. Svila, baršun, organza, čipka, materijali su koji dominiraju i ovom luksuznom kolekcijom haljina.

{$galerijaFotografija}

Veliki okovratnici, napuhani rukavi, reljef urezan u šljokicama na čipkasto zakrpljenim haljinama i suknjama od nekoliko dužina, koje su ukrašene baršunastim marabuima, samo su neke od posebnosti koje ističu ovu kolekciju.

Elie Saab rođen je 1964. godine, a trenutno slovi kao jedan od najznačajnijih dizajnera u modnom svijetu. Njegove haljine su ženstvene i posebne, a svaka pripadnica ljepšeg spola u njegogvim kreacijama osjeća se profinjeno, zavodnički i elegantno.

Nazivaju ga modnim čudotvorcem, budući da svačije želje i ideje pretvara u stvarnost, a žena koja nosi njegovu haljinu smatra se ženom sa stavom.

Njegovo centralno sjedište i djelovanje modnog branda nalazi se u Libanu, a djeluje s podružnicama u Milanu i Parizu.

Valja kazati da je njegova borba za priznanjem u Evropi trajala dosta dugo, a danas je uzor mnogim mlađim studentima dizajna na Dalekom istoku.

 

Elie Saab06.05.2019.
1 od 34
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.