open-navfaktor-logo
search
Razlog za brigu
Koliko će novca izgubiti Fudbalski savez BiH ako Zmajevi ne odu na EURO?
U slučaju da reprezentativci Bosne i Hercegovine ne izbore nastup na EP 2020, bio bi to  snažan finansijski udarac za Fudbalski savez 
09.09.2019. u 17:58
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon jučerašnje blamaže u Yerevanu miljama je daleko od direktnog plasmana na EURO 2020.

Kao jedina izgledna varijanta da se Zmajevi domognu historijskog plasmana na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta je "baraž", koji je bh. tim osigurao osvajanjem prve pozicije u Ligi B UEFA Lige nacija.

Play-off Lige nacija igra se u martu naredne godine, a Bosnu i Hercegovinu će predvoditi novi selektor, s obzirom na to da je Robert Prosinečki nakon kraha u Armeniji dao ostavku.

O mogućim protivnicima više možete saznati OVDJE.

U slučaju da reprezentativci Bosne i Hercegovine ne izbore nastup na EP 2020, bio bi to i snažan finansijski udarac za Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Nagradni fond Evropskog prvenstva 2020. godine bit će najveći u historiji ovog takmičenja. Reprezentacije će ukupno podijeliti čak 731 milion eura.

Samo za plasman na EURO 2020.godine nacionalni će savezi dobiti "nagradu" od 9.25 miliona eura!

Svaki uspjeh na EP-u dodatno će se "plaćati" - pobjeda u grupi nosi milion i po eura, a remi 750.000 eura!

One reprezentacije koje prođu u sljedeći krug takmičenja dodatno će profitirati - plasman u osminu finala donosi dva miliona eura, četvrtfinale 3.25 miliona eura, a polufinale pet miliona eura.

Samo za plasman u finale reprezentacije će uprihodovati još sedam miliona eura, dok će 10 miliona eura zaraditi prvak Evrope.

Euro je na rasporedu od 12. juna do 12. jula 2020. godine. Igrat će se u 12 gradova Evrope - Glasgow, Dublin, London, Bilbao, Amsterdam, Rim, München, Kopenhagen, Bukurešt, Budimpešta, Sankt Peterburg, Baku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.