open-navfaktor-logo
search
Mogući scenarij
Koliko je bitan fudbal u Engleskoj: Premier liga se nastavlja na drugom kontinentu?
Iako je u subotu britanski tabloid The Sun prenio vijest da će se nastavak sezone u engleskoj Premier ligi igrati na deset stadiona koji bi trebali biti odabrani u naredne dvije sedmice, danas je isti mediji objavio novi potencijalni scenarij za nastavak sezone.
03.05.2020. u 12:36
get url
text

Neke stvari biti će poznatije nakon sastanka premierligaških klubova koji je zakazan za 8. maj, no čini se da bi engleski timovi sezonu mogli nastaviti u dalekoj Australiji.

VEZANI TEKST - Klubovi spremni na veliki ustupak kako bi se nastavila Premier liga

Naime, neimenovani engleski klupski funkcioner je za The Sun rekao:

- Svjetske turneje smo odradili u predsezoni. Ovo nije ništa drugačije. A klima u Australiji trenutno je idealna - rekao je.

Egleski agent Gary Williams već je uspostavio kontakte s vodećim ljudima Australije, ali i sa rukovodstvima engleskih timova.

- Imao sam razgovore s kontaktima u klubovima Premier lige i sviđa im se ideja. Također sam razgovarao s vladinim funkcionerima i oni su oduševljeni. Ove sedmice razgovaramo ponovo. Ovdje su svi na sigurnom. Vlada je ukinula mnoga ograničenja - rekao je Williams.

Australija od početka pandemije broji 93 smrtna slučaja, dok je u Velikoj Britaniji taj broj puno veći, nešto manje od 28 hiljada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.