open-navfaktor-logo
search
Milionski bonusi
Koliko novca će izgubiti Pjanić i saigrači ukoliko ne osvoje šampionsku titulu?
Remijem na gostovanju kod Levantea (3:3) fudbaleri Barcelone dodatno su sebi zakomplikovali borbu za titulu koje vode s timovima iz španske prijestolnice, Atleticom i Realom.
14.05.2021. u 12:24
get url
text

Poslije 36 odigranih kola klub našeg Miralema Pjanića zauzima treću poziciju sa 76 bodova, dva manje od Real Madrida i četiri manje od gradskog mu rivala Atletica.

Osim što su itekako kompromitirali osvajanje šampionskog naslova, čini se da su zvijezde Barcelone propustile priliku da zarade ogromne bonuse.

Kako piše katalonski Sport fudbaleri Barcelone dobili bi između 28 i 30 miliona eura bonusa ukoliko osvoje šampionsku titulu, te još između šest i osam miliona eura za osvojeni Kup kralja.

Ipak, bonus iz Kupa kralja posebnom klauzulom vezan je za La Ligu ili Ligu prvaka, te će biti isplaćen isključivo ukoliko ekipa osvoji i jedno od ta dva takmičenja.

S obzirom na to da je Blaugrana eliminisana već u osmini finala elitnog takmičenja, milionski iznos bonusa izabranici Ronalda Koemana mogu spasiti samo titulom La Lige, a ona u ovom trenutku izgleda prilično nedostižno.

Barcelona u posljednja dva kola igra kod kuće sa Celtom i u gostima kod Eibara. Real gostuje kod Bilbaa i domaćin je Villarrealu, dok Atletico dočekuje Osasunu i gostuje Valladolidu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.