open-navfaktor-logo
search
Ostali bez polufinala EP-a
Koliko novca su Petković, Seferović i Gavranović donijeli FS Švicarske?
Fudbalska reprezentacija Švicarske svoj nastup na Evropskom prvenstvu okončala je u četvrtfinalu, nakon što ju je poslije boljih izvođenja penala porazila Španija.
02.07.2021. u 21:15
get url
text

Rezultat je poslije 90 minuta igre glasio 1:1, a semafor na Gazprom Areni u St.Petersburgu pokazivao je isti rezultat i poslije produžetaka.

VEZANI TEKST - Ništa od nove senzacije Petkovićeve Švicarske: Španija slavila nakon penala

Za razliku od duela sa Francuskom u osmini finala, kada su pogodili svih pet penala, večeras izabranici Sarajlije Vladimira Petkovića nisu bili najprecizniji. Tri promašaja bila su i previše da bi se izborio plasman u polufinale protiv reprezentacije kakva je Španija.

Uprkos tome selektor Petrović, te Seferović, Gavranović i ostali fudbaleri u dobroj mjeri su napunili kasu Fudbalskog saveza Švicarske.

Za učešće na EURO-u naplatit će skoro deset miliona eura (9,25). Za pobjedu u nad Turskom 1,5 miliona eura, te 750.000 eura za remi sa Velsom.

Plasman u osminu finala donio im je još dva miliona eura, a eliminacije Francuske u kasu Saveza donijela je dodatnih 3,25 miliona eura.

Švicarci su ukupno od nastupa na EP-u zaradili 16,75 miliona eura, a da su kojim slučajem eliminisali Špance, ta suma bi bila za pet miliona veća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.