open-navfaktor-logo
search
Nakon 14 licitacija
Koliko Općina Trnovo nudi za hotel Igman kojeg Agencija za privatizaciju nije u stanju prodati
Ja sam do sada mogao za ovaj hotel naći stotinu investitora, ali ga može prodati samo Agencija za privatizaciju, odnosno uz blagoslov aktuelne vlasti u Kantonu Sarajevo, kazao je načelnik Berilo
13.10.2019. u 08:41
get url
text
Hotel Igman

Zaključno sa 2016. godinom propalo je 14 licitacija za prodaju u ratu uništenog hotela Igman na olimpijskoj planini Igman. Prošle godine u Agenciji za privatizaciju Kantona Sarajevo rekli su nam da se priprema 15 licitacija koja nije održana ni sada, 2019. godine.

Sredstva od prodaje hotela idu kantonalnom preduzeću ZOI'84, a Agencija za privatizaciju jedina je ovlaštena za prodaju hotela. Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo na čijoj se teritoriji nalazi hotel Igman ne može više čekati da se pokrene nova licitacija za prodaju hotela i predlaže:

- Nudimo tri miliona maraka da Općina Trnovo kupi hotel Igman. Kupili bismo hotel u tri rate i svake godine bismo uplaćivali po jedan milion maraka. Ja sam do sada mogao za ovaj hotel naći stotinu investitora, ali ga može prodati samo Agencija za privatizaciju, odnosno uz blagoslov aktuelne vlasti u Kantonu Sarajevo – kazao je Berilo za Faktor.

Načelnik Trnova dodaje da su spremni uz hotel da kupe i Olimpijsku kuću na olimpijskoj planini Igman.

- Garantujem ako bi Općina kupila hotel, da bismo zaradili najmanje milion maraka i brzo bismo našli investitora. Spremni smo da kupimo odmah Olimpijsku kuću, pa ćemo se se obratiti ZOI-u koji je vlasnik ovih objekata i zemljišta. Znam da će biti teško jer aktuelna Vlada KS donosi konačnu odluku o prodaji – ističe Berilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.