open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine
Na više graničnih prijelaza u našoj zemlji od jutros su evidentirane gužve.
16.05.2021. u 09:57
get url
text
Prijelaz Orašje

Kolone vozila na izlazu iz zemlje mogu se vidjeti na prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.

{$galerijaFotografija}

Na ostalim prijelazima trenutno se ne čeka duže od pola sata.

Iz BIHAMKA su saopćili da je zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Žepče- Maglaj, kod mjesta Goliješnica. U toku je policijski uviđaj.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Radovi u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica su u završnoj fazi, tako da kroz tunel saobraćaju sve kategorije vozila, naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Granični prijelazi 16.5.2021.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.