open-navfaktor-logo
search
Stanje na cestama
Kolovozi mokri i klizavi, povećana opasnost od odrona
Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta
06.06.2019. u 08:23
get url
text

Mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Izuzetak su putevi na jugu naše zemlje, gdje je kolovoz pretežno suh.

Apeluje se na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo - Kladanj - Vlasenica, Srebrenik - Orašje, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Tarčin - Konjic, Cazin - Srbljani - Bosanska Krupa, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama na području FBiH večeras do ponoći na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.