Komšić u Mostaru: Čović i Dodik bi u Sarajevu nakon oktobra mogli tražiti satelita

Objavljeno: 16.05.18 u 20:48

Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić ocijenio je u srijedu u Mostaru kako postoji opasnost da nakon oktobarskih općih izbora Bosnom i Hercegovinom zavlada osovina Čović-Dodik.

Komšić je pozvao građane BiH da ne daju legitimitet politici stvaranja etničkih torova
Komšić je pozvao građane BiH da ne daju legitimitet politici stvaranja etničkih torova

Na javnoj tribini "Politička situacija u BiH", Komšić je kazao kako će nakon izbora predsjednici HDZ-a BiH i SNSD-a "tražiti satelita u Sarajevu kako bi mogli dominirati političkim prostorom i financijskim tokovima u BiH".

- Ući u priču s njima dvojicom, po meni bi bilo duboko izdajnički - ustvrdio je Komšić.

Takva bi vlast, dodao je, prema međunarodnoj zajednici plasirala svoje stavove o uređenju BiH i kakva ova zemlja treba biti.

- Radi se o opasnim političkim zahtjevima koji vode stvaranju etničkih i političkih torova u BiH i time BiH gubi svoju suštinu, jer ova zemlja nikada nije bila takva. Narodi su uvijek bili izmiješani i naslanjali smo se jedni na druge - kazao je Komšić te pozvao građane Bosne i Hercegovine da ne daju politički legitimitet takvoj politici.

Kada su u pitanju nedavni prelasci pojedinaca iz Demokratske fronte u SDP BiH, Komšić je kazao kako to rade ljudi kojima su lični interesi na prvom mjestu.

Dodao je kako mu je žao što SDP u DF-u vidi protivnika, a ne mogućeg saveznika.