Komšić u Mostaru: Čović i Dodik bi u Sarajevu nakon oktobra mogli tražiti satelita

objavljeno: 16.05.2018. u 20:48

Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić ocijenio je u srijedu u Mostaru kako postoji opasnost da nakon oktobarskih općih izbora Bosnom i Hercegovinom zavlada osovina Čović-Dodik.

Na javnoj tribini "Politička situacija u BiH", Komšić je kazao kako će nakon izbora predsjednici HDZ-a BiH i SNSD-a "tražiti satelita u Sarajevu kako bi mogli dominirati političkim prostorom i financijskim tokovima u BiH".

- Ući u priču s njima dvojicom, po meni bi bilo duboko izdajnički - ustvrdio je Komšić.

Takva bi vlast, dodao je, prema međunarodnoj zajednici plasirala svoje stavove o uređenju BiH i kakva ova zemlja treba biti.

- Radi se o opasnim političkim zahtjevima koji vode stvaranju etničkih i političkih torova u BiH i time BiH gubi svoju suštinu, jer ova zemlja nikada nije bila takva. Narodi su uvijek bili izmiješani i naslanjali smo se jedni na druge - kazao je Komšić te pozvao građane Bosne i Hercegovine da ne daju politički legitimitet takvoj politici.

Kada su u pitanju nedavni prelasci pojedinaca iz Demokratske fronte u SDP BiH, Komšić je kazao kako to rade ljudi kojima su lični interesi na prvom mjestu.

Dodao je kako mu je žao što SDP u DF-u vidi protivnika, a ne mogućeg saveznika.