Komisija za takmičenje NSFBiH: Pljušte prijave protiv Visočana

Objavljeno: 18.10.17 u 13:18

Detalj sa utakmice 11. kola Prve lige FBiH sa stadiona Banja Ilidiža u Gradačcu obišao je regiju.

Iz NK Bosna Visoko napravili nesvakidašnji potez u Gradačcu
Iz NK Bosna Visoko napravili nesvakidašnji potez u Gradačcu

Sastali su se Zvijezda i Bosna, domaćin je slavio sa 3:0, a gosti su u 89. minuti igre nezadovoljni dijeljenjem pravde sudije Sanela Silića sjeli na teren i na taj način izrazili protest.

Ovom utakmicom bavila se i Komisija za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH.

- Postupak igrača NK Bosna Visoko, kada su u 89. minuti sjeli na teren ne želeći da aktivno učestvuju u igri okarakterisan je kao kao izuzetno nesportski čin kojim su igrači NK Bosna Visoko prekršili načela fair-playa i time naštetili ugledu nogometnog sporta - zaključak je Komisije.

Komisija za takmičenje NS FBiH podnijela je disciplinske prijave protiv:

- Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog udaljenja iz tehničkog prostora, psovanja i vrijeđanja službenih lica, te vrijeđanja institucije NS FBiH.

- Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog pozivanja i podstrekavanja svojih igrača da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenim licima utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

- Hodžić Adnana, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu i podstrekavanja svojih saigrača da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenih lica utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

- Sadiković Enisa, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu.

- Kadrić Nermina, predsjednika NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

- Laletović Mirze, sportskog direktora NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

- NK Bosna zbog nesportskog ponašanja svojih igrača i pojedinaca te prkošenja odlukama službenih lica utakmice i neučestvovanja u aktivnoj igri i povrede društveno sportskog vladanja i nanošenja štete ugledu nogometnog sporta.