open-navfaktor-logo
search
Kalesija
Kompanija Robot gradi tržni centar u kojem će posao dobiti 80 osoba
Hodžić je istakla da je zadovolja i saradnjom sa općinskim načelnikom koji je ispunio sve ono što je obećao te se nada da će Općina Kalesija brzo djelovati i kada je u pitanju izdavanje potrebne dokumentacije
26.12.2019. u 15:40
get url
text
Načelnik Kalesije Sead Džafić i direjtorica Robota Saima Hodžić

Načelnik Kalesije Sead Džafić danas je sa direktoricom kompanije "Robot" iz Sarajeva Saimom Hodžić potpisao ugovor o prodaji zemljišta koje je vlasništvo Općine Kalesija u vrijednosti 165.710 KM na kojem će ova kompanija graditi u narednoj godini tržni centar.

- Mi ćemo u narednim mjesecima u Kalesiju investirati u naš objekat oko četiri miliona KM i tu će posao za početak dobiti 80 osoba sa ovih prostora - kazala je direktorica Hodžić..

Ona je istakla da je zadovolja i saradnjom sa općinskim načelnikom koji je ispunio sve ono što je obećao te se nada da će Općina Kalesija brzo djelovati i kada je u pitanju izdavanje potrebne dokumentacije.

Džafić je investitorima poželio dobrodošlicu u Kalesiju rekavši da će kao načelnik biti im na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi objekat bio završen u roku i kako bi naredne godine otvorio vrata za kupce.

On je investitore upoznao i sa Odlukom koju je usvojilo Općinsko vijeće o podsticajima koji omogućava investitorima da nakon završetka objekta dobiju pomoć od strane Općine Kalesija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.