open-navfaktor-logo
search
Kupanje
Kompleks Pannonica u Tuzli počeo sa radom
Kompleks Pannonica u centru Tuzle od jutros je otvorio vrata za posjetioce. Zbog pandemije COVID-19, ali i vremenskih neprilika ovo je najkasniji početak sezone na slanim jezerima u Tuzli.
26.06.2020. u 09:57
get url
text

- Otvorili smo sezonu kupanja i prvi posjetioci su već stigli. Pridržavamo se svih mjera koje su na snazi, a u svakom trenutku možemo kontrolisati broj posjetioca. Maksimalno u jednom trenutku u našem kompleksu može boraviti do 6.000 posjetilaca - kaže Maid Porobić, direktor JKP "Pannonica" Tuzla.

Temperatura vode je 25 stepeni Celzijusa, a salinitet 30 grama po litru vode.

{$galerijaFotografija}

- Plaže, ugostiteljski objekti, kabine i sve ono što se nalazi u kompleksu se svaki dan dezinfikuje. Svi uposlenici, ali i radnici redarsko-spasilačke službe kontrolišu da li se sve preporuke nadležnih organa poštuju. Nadamo se da će sezona proteći u najboljem redu i da će posjetioci kao i prethodnih godina biti zadovoljni našim uslugama - ističe Porobić.

Prošlih godina u kompleksu Pannonica je znalo boraviti i do 15.000 kupača. Međutim u sezoni koja je danas i zvanično počela taj broj je ograničen na 6.000 kupača. Cijene su ostale iste. Dnevna karta je 5 KM, za studente i učenike 4 KM, penzionere i djecu do 7 godina 3 KM. Poslijepodnevne karte su 3 KM i 2 KM.

Pannonica Tuzla - 26. 6. 2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.