Predsjedništvo BiH

Komšić i Džaferović s borcima i ministrom: Podrška radu udruženja

Objavljeno: 17.07.2019. u 15:56

Na sastanku je razgovarano i o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini

FOTO: Predsjedništvo BiH

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su članove Koordinacijskog odbora temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH i federalnog ministra Salku Bukvarevića.

Članovi Koordinacije informirali su članove Predsjedništva BiH o svom radu i trenutnom statusu boračke populacije. Izrazili su zahvalnost članovima PBiH na prijemu i na kontinuiranoj podršci koju pružaju boračkoj populaciji u rješavanju njihovih socijalno-statusnih pitanja.

Članovi Predsjedništva BiH pozdravili su saradnju Koordinacijskog odbora i resornog ministarstva, te izrazili podršku radu boračkih udruženja. Pozdravili su jučerašnje usvajanje Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih obitelji na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji će omogućiti zagarantirana prava pripadnicima boračkih kategorija i njihovim porodicama.

Na sastanku je razgovarano i o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s jasnim zaključkom da su suverenitet i teritorijalni integritet BiH neupitni. Članovi Predsjedništva BiH dali su podršku organiziranju manifestacija u BiH kojima se čuva sjećanje na one koji su dali živote za obranu BiH.

Delegaciju Koordinacije činili su Sabahudn Ramić, predsjednik Udruge demobiliziranih boraca, Aljo Bošnjaković, predsjednik Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja, Almin Škrijelj, predsjednik Saveza obitelji šehida i poginulih boraca, i Esad Delić, predsjednik Saveza RVI FBiH, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije