open-navfaktor-logo
search
Jasna poruka
Komšić: Ja nisam hipik pa da vjerujem da se može desiti mirna disolucija BiH
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na riječi Milorada Dodika o mirnoj disoluciji države izrečene na pres konferenciji u Sarajevu. 
27.08.2021. u 20:19
get url
text

- Ja nisam hipik pa da vjerujem da se može desiti mirna disolucija BiH. To je moj stav - kazao je Komšić.

On se osvrnuo i na razgovor sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

- Erdogan je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. Imali smo veoma korisne razgovore. Dogovor da sljedeći sastanak predstavnika BiH, Turske i Srbije održi u našoj zemlji. Razgovarali smo kako bi ekonomska razmjena dostigla magičnu cifru od milijardu eura. 

Upoznali smo predsjednika sa problemima koje turski investitori imaju u BiH, pogotovo u BiH zbog toga što nije imenovana Komisija za vrijednosne papire - kazao je  Komšić.

Kako je rekao, razgovarali su i o jačanju saradnje u sektoru energetike.

- Razgovarali smo o namjeri da naše dvije zemlje potpišu pismo namjere za saradnju u oblasti energetike što je od vitalnog značaja za BiH s obzirom na stanje u sektoru energetike i izazovima koji nas očekuju u narednim godinama - kazao je Komšić.

Odgovarajući na pitanja novinara o stanju u BiH, blokadi rada državnih institucija, Komšić je rekao kako takvi potezi ne vode nikuda.

- Blokade rada institucija su besmislene i ne vode nigdje. Na kraju će se završiti nakon nekog vremena, ne ovisi o meni, a završiće se konstatacijom da smo samo džaba gubili vrijeme i energiju - rekao je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.