open-navfaktor-logo
search
Skup DF-a
Komšić: Ne treba biti naivan, Plenković i Milanović nastoje da ponize BiH
Govoreći na skupu Demokratske fronte u Bihaću kandidat ove stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je kazao da pojedini stranci misle da smo mi u Bosni i Hercegovini od gume i da možemo kičmu saviti do poda.
27.09.2022. u 10:48
get url
text

- Zato je jako važno ko vam sa nekim političkim karakteristikama sjedi u bilo kojoj instituciji počev od Predsjedništva pa na niže. Pojedinac može da uradi puno ako drži do sebe, poštenja, časti i pravde, do ljudi sa kojima radi i do građana ove zemlje. Nije nevažno kakav je omjer snaga u Predsjedništvu, državnom i federalnom parlamentu, i uvjerili smo se u to, ali je isto tako važno ko je kod od kakve japije - rekao je Komšić.

Komšić je poručio kako niko ne treba biti naivan i misliti da se pritisak na BiH neće nastaviti, čemu svjedoče Plenkovićeve i Milanovićeve izjave i aktivnosti, koji nastoje da ponize građane BiH.

Komšić je kazao da je Milanović došao u Jajce, zakuhao, pa pobjegao u Laktaše, a Hrvate ostavio da se pravdaju svojim komšijama o tome šta je budala htjela da kaže, naglasivši da to nije nikakva briga za Hrvate.

Kazao je da se politički procesi odvijaju na istim postavkama kao i 1992. kada su neprijatelji uočili trenutak i mogućnost da se BiH rasparča.

Rekao je da njemu ne smeta ni to kada ga pojedinci vrijeđaju, samo ukoliko ne mrze Bosnu i Hercegovinu.

Osvruo se na tvrdnju Milorada Dodika da će RS za 30 godina biti nezavisna, kazavši da je to glupost jer RS ne može biti istovremeno nezavisna i ujedinjena sa Srbijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.