open-navfaktor-logo
search
Okupljanje ljevičara
Komšić: Ne znam zašto nisu pozvani Nikšić i Kojović, ovo nije pandan SDP-u
Objasnio je i kako nije predviđeno da Socijaldemokratski pokret ima status pravnog lica, a da li će to nekad biti, rekao je da ne zna
09.05.2019. u 15:39
get url
text

U sarajevskom hotelu Europa u toku je sjednica Inicijativnog odbora Socijaldemokratskog pokreta. Sastanak je ranije napustio Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte (DF), kako je objasnio, zbog drugih obaveza.

-Mi moramo nešto napraviti da bi ojačali sve ono što se odupire ovakvom uređenju BiH. Tačnije, etničkim politikama. Ja sam za to da se to okrene u drugom pravcu, ja sam ljevičar i socijaldemokrata. Ne znam šta će biti od svega ovoga, ali treba probati nešto uraditi. Ovo je pokušaj da se organizirano odgovori etničkim politikama - rekao je Komšić.

Objasnio je i kako nije predviđeno da Socijaldemokratski pokret ima status pravnog lica, a da li će to nekad biti, rekao je da ne zna.

- Možda se desi, možda ne. Ali bez organizirane političke platforme nećemo uspjeti ništa promijeniti u ovoj zemlji - izjavio je Komšić i dodao da on "samo zna s kakvom namjerom je ušao u ovu priču".

- Ne znam zašto nisu pozvani Nermin Nikšić i Predrag Kojović. Mene su pozvali i ja sam se odazvao. DF i ja nastavljamo djelovati kao i dosad. Cijenim da je najpametnije objediniti ljude koji su protiv ovakvog stanja u BiH. Ne mogu govoriti u ime SDP-a i ne znam da li će doći do novog cijepanja. Mi kao stranka nismo ušli u ovo, ovdje su samo pojedinci iz DF-a. Ne vidim da je ovo neki pandan SDP-u niti da postoji neki animozitet prema toj stranci - rekao je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.