open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Komšić: Povećati primanja pripadnicima policijskih agencija na nivou države
Predstavnici sindikata su ovom prilikom posebno istakli problem da su uposleni u policijskim Agencijama na nivou Bosne i Hercegovine najlošije plaćeni u odnosu na uposlene na drugim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini
25.10.2019. u 12:58
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je delegaciju Saveza sindikata policijskih organa u BiH predvođenu Draganom Krvavcem, predsjednikom Saveza sindikata.

Predstavnici Saveza sindikata policijskih organa u BiH su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH upoznali sa problemima koji se se odnose na loš radno-pravni status policijskih službenika u policijskim Agencijama na nivou institucija Bosne i Hercegovine, visinu njihovih primanja, te kršenja zakona i konvencija koje je BiH ratificirala, pa do sve do problema sve učestalijih pojava napuštanja službe od policijskih službenika na nivou države.

Predstavnici sindikata su ovom prilikom posebno istakli problem da su uposleni u policijskim Agencijama na nivou Bosne i Hercegovine najlošije plaćeni u odnosu na uposlene na drugim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, što predstavlja veliki problem prilikom  zapošljavanja i odabira kadrova. Također je iskazan problem nedostatka socijalnog dijaloga između Vijeća ministara BiH i reprezentativnog sindikata policijskih organa u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je iskazao punu podršku sindikatu policijskih organa u BiH u njihovim nastojanjima za poboljšanje njihovog radno-pravnog statusa i prava iz radnog odnosa, a posebno u segmentu koji se tiče visine njihovih primanja, saopćio je Komšićev Kabinet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.