Neupitna podrška

Komšić se u Londonu sastao s britanskim ministrom Tariqom Ahmadom

Objavljeno: 10.09.2019. u 17:21

Sagovornici su razgovarali o evroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine i formiranju vlasti, te je istaknuto da podrška Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini ostaje neupitna

Detalj sa sastanka u Londonu

FOTO: Press služba Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas u Londonu s Tariqom Ahmadom ministrom za Commonwealt, UN i Južnu Aziju, u Vladi Velike Britanije te specijalnim predstavnikom za ljudska prava i slobodu medija.

Sagovornici su razgovarali o evroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine i formiranju vlasti, te je istaknuto da podrška Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini ostaje neupitna.

Također, tokom sastanka, lord Ahmad pozvao je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na Konferenciju o prevenciji seksualnog nasilja u konfliktu, koja će biti održana u novembru u Londonu, te je zatražen jači angažman i podrška Bosne i Hercegovine radu Organizacije za prohibiciju hemijskog oružja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije