"Gajio netrpeljivost"

Komšije izbo vojnim bajonetom: Predložen pritvor napadaču iz Bosanske Gradiške

Objavljeno: 15.08.2019. u 14:29 Autor: B. S.

Stojadinović je komšije pokušao ubiti u selu Krušik kod Bosanske Gradiške jer je prema njima "gajio osjećaj netrpeljivosti"

FOTO: ILUSTRACIJA

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je pritvor Alenu Stojadinoviću (41) iz Bosanske Gradiške zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Tereti se da je u utorak oko 19.30 sati u ulici Srpski bedem u Bosanskoj Gradišci došao u dvorište svojih komšija Milovana (72) i Mire Ljoljić (69), te im vojnim bajonetom nanio povrede.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je danas saopćeno da je osumnjičeni prema njima "gajio osjećaj netrpeljivosti".

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili da će dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice, ali i što bi puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti – navedeno je iz Tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Stojadinović je komšije pokušao ubiti u selu Krušik kod Bosanske Gradiške, a dok je Milovan Ljoljić nakon ukazane pomoći pušten na liječenje, njegova supruga je zadržana u bolnici.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije