open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Komšije pokušao ubiti vojnim bajonetom
Prema komšijama je gajio osjećaj netrpeljivosti
08.10.2019. u 16:02
get url
text

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv Alena Stojadinovića (41) za pokušaj ubistva bračnog para Milovana i Mire Ljoljić, a koje se dogodilo 13. avgusta ove godine u Bosanskoj Gradišci.

Prema navodima optužnice, koju je potvrdio Okružni sud u Banjoj Luci, Stojadinović je kritičnog dana oko 19.30 sati došao u dvorište svojih komšija Ljoljića, u ulici Srpski Bedem u Bosanskoj Gradišci, noseći vojni bajonet puške marke CZ M-72.

- Prema komšijama je gajio osjećaj netrpeljivosti – navodi se u optužnici.

Stojadinović je optužen da je, čim je došao u dvorište komšija, ugledao Miru u ljetnjoj kuhinji u prizemlju kuće, te joj je prišao i vojnim bajonetom je ubo u predjelu grudi i posjekao je po vratu i
glavi.

- Nakon toga je oštećena istrčala u dvorište dozivajući pomoć, a njen suprug koji je čuo zapomaganje izašao je u dvorište. Osumnjičeni je sa vojnim bajonetom krenuo prema njemu prijeteći da će i njega ubiti – stoji u optužnici.

Dodaje se da je Milovan Ljoljić pokušao da pobjegne na drugu stranu dvorišta, ali ga je Stojadinović stigao, uhvatio ga za ruku i zamahnuo da ga ubode u stomak. Pokušavajući da se odbrani, Ljojić je postavio ruku kako bi spriječio ubod, pa mu se vojni bajonet zabio u prst desne ruke.

U optužnici se na kraju ističe da je u tom trenutku na mjesto događaja pritrčao komšija P. D. koji je Stojadinoviću uspio izbiti bajonet, ali je optuženi i dalje pokušavao da dohvati žrtvu, prijeteći da će ga ubiti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.