Konačna odluka: Totti prelomio, Džeko ima novog direktora

Objavljeno: 17.07.17 u 20:54

Legendarni italijanski fudbaler Francesco Totti (40) razriješio je svoje dileme oko nastavka karijere.

 

Totti preuzima jednu od direktorskih funkcija u Romi
Totti preuzima jednu od direktorskih funkcija u Romi

- Moj igrački put je završio, postajem direktor u klub - poručio je bivši kapiten Rome koji je dres rimskog kluba nosio čak 25 godina.

Totti je svoje posljednje igrače minute u dresu Rome odigrao 28. maja u posljednjem kolu protiv Genoe (3-2). Četrdesetogodišnji Totti ušao je u igru u 54. minuti, što mu je bio 786. nastup za Romu, a 619. u italijanskom prvenstvu.

- Posljednju utakmicu sam odigrao 28. maja i taj datum će za mene zauvijek ostati poseban. Teško je opisati emocije i misli koje su tog dana prolazile kroz mene. Moj igrački put je završio tog dana, a sada počinje moja nova uloga. Nadam se da ću biti jednako uspješan. Fudbal je i dalje moja ljubav i strast - poručio je Totti, prenose agencije.

Danima se nagađalo kako bi Totti mogao nastaviti igračku karijeru u nekom od drugih klubova. Ponude su stizale sa svih strana svijeta, no Totti je sve odbio.

- Nije bilo smisla. Stigao sam do kraja svog igračkog puta. Sada sam ponovo na početku, prepun motiva i želje. Vjerujem kako će mi igračko iskustvo pomoći na novom poslu - dodao je.

Totti je u dresu Rome ukupno odigrao 786 utakmica u svim takmičenjima, postigao je 307 golova, osvojio Serie A, dva Kupa i dva Superkupa Italije. Bio je svjetski prvak s Italijom 2006. te evropski doprvak 2000. godine.