open-navfaktor-logo
search
Još će dogovarati
Konaković: "Trojka" još nema kandidata za Predsjedništvo BiH, ali je prelako delegirati jedno ime
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković govoreći danas o Općim izborima 2022. godine i dogovoru stranaka "Trojke", kazao je da još uvijek ne postoji jasan dogovor vezano za kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Merima Čustović
10.05.2022. u 15:11
get url
text

Otkriva da su stranke "Trojke" prošle sedmice imali sastanak u SDP-u kako bi "izbistrili stavove o važnim državnim pitanjima".

- Mi ovaj proces shvatamo preozbiljno. Nama je bilo prelako delegirati jedno pobjedničko ime, jer koje god delegiramo bit će pobjedničko. Ja i dalje ozbiljno tvrdim da kandidat SDA nema nikakvu šansu protiv dva kandidata Trojke - kazao je Konaković.

Kaže da još uvijek nije ništa potvrđeno, te da će se stranke "Trojke" sastati još dva puta po pitanju odluke za kandidata za člana Predsjedništva BiH.

- Mi nakon što izbrusimo taj dogovor, vraćamo tu temu u centrale svojih stranaka gdje treba da dobijemo potvrdu predsjedništva stranaka i glavnih odbora. Iz poštovanja prema drugim strankama, nefer bi bilo da mi ispucavamo i istrčavamo dok se ne prođe ta procedura. Sva imena koja vidite u javnosti, to je pitanje finesa, mi smo na korak od te odluke - rekao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.