open-navfaktor-logo
search
Procedura
Konaković zakazao Kolegij: Kad će Skupština glasati o smjeni Vlade KS
Pred nama je period u kojem treba da se potvrdi na toj eventualnoj sjednici da li ima 18 ruku za izglasavanje nepovjerenja, rekao je Konaković
24.12.2019. u 15:09
get url
text

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković zakazao je danas održavanje sjednice Kolegija Skupštine za četvrtak, 26. decembar ove godine, sa početkom u 09 sati, na kojoj je planirano razmatranje samo jedne tačke dnevnog reda u vezi s utvrđivanjem datuma održavanja sjednice Skupštine KS u vezi s prijedlogom za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

-SDA je dostavila zahtjev uz 18 potpisa, međutim, bez detaljnog obrazloženja. Zatražio sam u petak da ga dostave, ali oni to do danas nisu učinili. Ipak, sazvao sam sjednicu Kolegija kako bismo utvrdili datum održavanja sjednice na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi - objasnio je predsjedavajući Konaković, saopćio je Press KS.

Dodao je kako, bez obzira na nepotpunu proceduru, niko ne želi da stoji na putu demokratiji.

-Oni su pokazali 18 potpisa i time pokazali da procedura može ići - istakao je Konaković.

Naglasio je i kako se neće dozvoliti nikakvi nezakoniti rokovi.

-Od dana dostavljanja Vladi dokumenta u kojem se od njih traži izjašnjenje, u roku od mjesec održat će se ta sjednica - precizirao je predsjedavajući Konaković.

Najavio je i da će sutra u toku dana Vladi dostaviti dokument na izjašnjenje, iako nije detaljno obrazložen.

-Svi članovi Vlade će sigurno imati dovoljno vremena da detaljno obrazlože sve ono što misle da su dobro uradili - kazao je Konaković.

Također je naveo i kako se ne pokušava nikakvim "akrobacijama" spašavati eventualna volja.

-Pred nama je period u kojem treba da se potvrdi na toj eventualnoj sjednici da li ima 18 ruku za izglasavanje nepovjerenja - rekao je Konaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.