open-navfaktor-logo
search
Jasna poruka
Koordinacija boračkih saveza ARBiH: BiH je neupitna i oko toga nema kompromisa
Koordinacija boračkih saveza Armije Republike Bosne i Hercegovine uputila je pismo u vezi sa aktuelnim političkih dešavanjima u našoj zemlji poručivši da je trud onih koji žele razgraditi BiH uzaludan i da neće u tome uspjeti.
01.12.2021. u 19:15
get url
text

- Prateći medije, čini nam se da su se ovih dana nad BiH nadvili crni oblaci i to veoma nisko. Nisu to jesenji oblaci puni kiše ili snijega, već politički oblaci puni mržnje, secesionistićkih namjera i dodatnih podjela BiH. Vidimo također da se ovih dana vodi puno određenih razgovora i dogovora, ali nas bivše borce ARBiH zabrinjava što je po nekima izražena politika secesije i podjela države BiH - naveli su u pismu.

U pismu dalje pozivaju sve probosanski orijentisane snage u ovoj državi da se ujedine, bez obzira na političke različitosti.

- Svi treba da jasno i glasno kažu da je BiH neupitna i da oko toga nema kompromisa. Takvim snagama, a vjerujemo da ih ima dovoljno, stojimo iza leđa i dajemo punu podršku. Onima na suprotnoj strani poručujemo jasno i glasno da smo BiH odbranili od agresije te da je njihov trud da je razgrade danas, sasvim uzaludan i da u tome ne mogu i neće uspjeti – stoji u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.