open-navfaktor-logo
search
Finansijska kriza
Koper Primorska izbačen iz ABA lige
Slovenski košarkaški klub Koper Primorska diskvalifikovan je iz regionalne ABA lige zbog ponovnog slučaja neopravdanog otkazivanja utakmice.
17.12.2020. u 18:49
get url
text

Slovenski klub je iz neopravdanih razloga otkazao utakmicu 11. kola protiv Splita koja se trebala igrati 19. decembra.

Kako je to ponovljen slučaj, vodstvo ABA lige je Primorsku izbacilo iz takmičenja. Prethodno je koparski sastav otkazao utakmicu 10. kola protiv Borca kada nije doputovao u Čačak.

- Uzimajući u obzir da je ovo ponovljeni slučaj neopravdanog nepojavljivanja na utakmici, u skladu sa Statutom lige, Primorska je automatski diskvalifikovana iz takmičenja i svi njeni rezultati, prije i poslije prekršaja, bit će registrovani rezultatom 20-0 za protivnika - navodi se u saopćenju ABA lige.

Dalje sankcije za Koper Primorsku bit će određene propozicijama takmičenja, a slovenskom sastavu prijeti visoka novčana kazna i tri godine zabrane učešća u ABA ligi, prenosi Fena.

Koper Primorska je 2019. pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Jurice Golemca osvojila naslov slovenskog prvaka, Kup i Superkup, međutim klub se trenutno nalazi u velikim finansijskim problemima. Golemac je u januaru ove godine preuzeo Cedevita Olimpiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.