navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Osnovne upute

Korisni savjeti za kućnu izolaciju: Frizer objavio video na kojem objašnjava kako se možete sami ošišati

George Northwood, londonski frizer koji je vodio računa o kosi Meghan Markle, je objavio video kojim muškarcima objašnjava kako se mogu sami ošišati dok su zatvoreni u kućnim karantinima.

Objavljeno: 12.04.2020. u 14:56
get url
text
Frizer objašnjava kako se ošišati

Northwood, koji je posljednje dvije godine radio s vojvotkinjom od Sussexa (38), objavio je na YouTubeu kako svako može sam sebe ošišati.

- Napokon, drago mi je što sam pokrenuo svoj kanal kratkom serijom muških frizura, ne onim što sam planirao, ali nadam se da će biti koristan da lakše vodite računa o vašoj frizuri tokom zabrana – napisao je uz objavljeni video.

Snimak započinje objašnjenje da će pokazati "jednostavan" i "lak" način skraćivanja kose pozadi i sa strana koji je prikladan za svakoda, od djece do odraslih muškaraca i žena.

George kaže da sve što trebate jeste mašinica sa nastavkom za stepenasto šišanje, češalj i makaze.

- Prvo što trebate je mašinica. Većina dolazi s gradacijama od jedan do četiri. Počet ću s četvorkom. Volim kosu vrlo kratku – kazao je pojašnjavajući osnovnu frizersku tehniku.

Počevši s solufima, savjetuje da je možda lakše koncentrirati se ako ne gledate, jer se sve u ogledali čini zbunjujućim.

- Ono što ću raditi jest obraditi osovinu kose, a kako idem gore, polako ću je povući s glave - objašnjava.

Nastavlja tvrdeći da je teži dio posla šišanje stražnjeg dijela glave, pa savjetuje da je najbolje "osjetiti svoj put okolo".

- Znamo šta trebamo učiniti, pomjerati mašinicu gore i nazad- Ne možete stvarno pogriješiti s ovim, pa se ne plašite – pojasnio je.

George, čiji su klijenti također Gwyneth Paltrow, Rosie Huntington-Whiteley i Alexa Chung, se može vidjeti kako koristi laptop kao ogledalo i telefon kako bi pomogao provjeriti stražnji dio glave.

- Sljedeće što radimo je spuštanje nivoa na "trojku". Idem ponovo isto, ali neću ići tako visoko kao prije. Kako je "četvorka" duža, a kako opada, želimo da kosa bude kraća. Kratka pozadina i bočne strane su kada započinje zbilja kratko i postepeno se produžava prema vrhu. Nećete mnogo ošišati, ali ovo je miješanje – kazao je.

George tada prelazi na "dvojku", samo da bi popravio manji dio pri dnu i upozorava da se njome značajno krati kosa, tako da budemo sigurni da mašinicom ne idemo visoko prema vrhu glave.

Također naglašava važnost korištenja mašinice pod različitim uglovima, jer svačija kosa raste u različitim smjerovima. Kad krene za šišanjem vrha, objašnjava da će makazama podići kosu i samo ošišati vrhove.

- Kad podignete kosu, skratite onoliko koliko želite. Zatim gurnete nazad u sljedeći odjeljak, a vi slijedite smjernice iz prvog – savjetovao je.