open-navfaktor-logo
search
Uporni premijer
Korona svuda, korona oko nas: Plenković se slikao s dvojicom zaraženih, ali ne misli u izolaciju
Predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković bio je na druženju s teniserima na Adria Touru u Zadru i s Novakom Đokovićem i s Goranom Ivaniševićem, koji je također pozitivan na koronavirus. Ali ne misli u izolaciju.
26.06.2020. u 15:45
get url
text

Hrvatski premijer Plenković testirao se na koronavirus nakon teniskog turnira Adria Tour u Zadru i imao negativan nalaz, treći put otkako je izbila pandemija.

Ali uprkos činjenici što se susreo s najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem licem u lice, dao mu šaku i potapšao ga po ramenu, a ovaj je kasnije također bio pozitivan, odbio je ići u samoizolaciju.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objasnio je kako njihov kontakt ne ulazi u kategoriju bliskih jer se nisu rukovali i nije trajao deset, nego tri minute, prema Plenkovićevoj tvrdnji, ali današnji pozitivan nalaz Gorana Ivaniševića mogao bi ga nagnati da ponovno razmisli o testiranju i samoizolaciji.

Uostalom, i sam je Ivanišević, Đokovićev trener, bio negativan po dolasku iz Beograda u Zadar nakon što je imao povišenu tjelesnu temperaturu, pa opet i u ponedjeljak, nakon što se doznalo da je Grigor Dimitrov pozitivan. Otišao je u samoizolaciju i treći test na COVID-19 pokazao je kako ima virusa u tijelu.

Premijer se s Đokovićem susreo u subotu, prvog dana takmičenja u Adria Touru, a tad se i fotografisao s Ivaniševićem, koji mu je bio odmah slijeva, kao i Nikolinom Babić, predsjednicom Hrvatskog teniskog saveza, koja se nakon otkazanog turnira nalazi u 14-dnevnoj samoizolaciji, objavio je 24sata.hr.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.