open-navfaktor-logo
search
Sport paraliziran
Koronavirus zaustavio fudbal i u Hrvatskoj: Pogledajte koja prvenstva se ne igraju u Evropi
Pandemija koronavirusa paralizirala je evropski fudbal i sport.
12.03.2020. u 19:28
get url
text

Posljednje u nizu fudbalskih prvenstva koje je zaustavljeno do 31. marta je ono u Hrvatskoj.

- Izvršni odbor Hrvatskog fudbalskog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih fudbalskih takmičenja u Hrvatskoj - muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, te utakmica mladih, seniora i veterana - do 31. marta 2020. godine - saopćeno je.

Vrijedi istaknuti da je danas odlučeno o prekidu svih fudbalskih takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Fudbalska prvenstva prekinuta su u Holandiji, Češkoj, Portugalu, Sloveniji, SAD-u.

Danas je donesena odluka i da se u naredna dva kola neće igrati španska La Liga, a fudbal u italijanskoj Serie A, kao i ostali sportovi, suspendovani su do 3. aprila.

UEFA je otkazala dvije utakmice osmine finala Lige prvaka (Manchester City-Real Madrid i Juventus-Lyon). Dvije utakmice Evorpske lige ranije su odgođene (Sevilla-Roma, Getafe-Inter).

U Italiji su dva fudbalera pozitivna na koronavirus (Daniele Rugani iz Juventusa i Manolo Gabbiadini iz Sampdorije). Svi fudbaleri ova dva tima su u karantinu, kao i igrači Real Madrida nakon što je ustanovljeno da je jedan član košarkaškog kluba Reala pozitivan na COVID-19.

Četiri igrača Leicestera su u samoizolaciji. Bundesliga i engleski Premiership još nisu zaustavljeni. U Njemačkoj se sve utakmice igraju bez publike, u Engleskoj još nema odluke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.