Ministarstvo navodi kako se Vulin osjeća dobro te da se nalazi u samoizolaciji jer nema nikakvih simptoma infekcije Covida-19.

Ističe se kako Vulin nastavlja s redovnim obavljanjem dužnosti ministra odbrane pridržavajući se svih propisanih mjera tokom samoizolacije.

- Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovno apelira na sve građane da se pridržavaju mjera koje su Republički krizni štab i Vlada Srbije donijeli s ciljem sprečavanja širenja, suzbijanja i gašenja virusne infekcije Covid-19 - poručuju iz resornoga Ministarstva.

I predsjednici Narodne skupštine Srbije Maji Gojković danas je potvrđen pozitivan test na Covid- 19, a ona se nalazi u bolnici i prima neophodnu terapiju, potvrđeno je Tanjugu u njenom kabinetu.

 Gojković ima upalu pluća, ali se dobro osjeća.

I direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić testiran je pozitivno na virus korona - saopćila je Kancelarija Vlade Republike Srbije za Kosovo.

Kako se navodi u saopćenju dostavljenom medijima 27. juna, Đurić je danas hospitalizovan sa blagim simptomima i prima propisane medicinske tretmane.