open-navfaktor-logo
search
Zmajevi u Češkoj
Košarkaši BiH doputovali u Pardubice
Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su u Češku Republiku, tačnije Pardubice, gdje će za dva dana odigrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv domaće selekcije.
29.06.2022. u 13:43
get url
text

Večeras će naš nacionalni tim pod palicom selektora Adisa Bećiragića odraditi trening u dvorani Dašićka, a sutra će dva puta trenirati.

- Imamo još malo vremena da analiziramo protivnika i pripremimo se za utakmicu protiv Češke. Znamo da nas čeka teška utakmica, ali spremni smo i nadamo se dobrom rezultatu - kaže bh. reprezentativac Sani Čampara.

VEZANI TEKST - Osigurani TV prijenosi: Evo gdje možete gledati BiH protiv Češke i Bugarske
 

Selektor Adis Bećiragić u Češku je poveo sljedećih 12 igrača: Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa, Adin Vrabac, Haris Delalić, John Roberson, Miralem Halilović, Sani Čampara, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava i Aleksandar Lazić.

Utakmica Češka Republika - BiH igra se u petak (1. juli), s početkom u 20 sati.

Litvanija nakon četiri kola predvodi tabelu grupe F s maksimalnih osam bodova i već je osigurala narednu rundu kvalifikacija, BiH ima šest, a Bugarska i Češka po pet bodova.

Pored utakmice s Češkom, BiH će na domaćem parketu odmjeriti snage s Bugarskom.Po tri najbolje reprezentacije iz svake grupe plasirat će se u drugu rundu, gdje će biti ukupno 24 tima. Formirane će biti četiri nove grupe (I, J, K, L) sa po šest selekcija. Po tri prvoplasirane reprezentacije iz tih grupa igrat će na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.