open-navfaktor-logo
search
Općina Novo Sarajevo
Kosovac o Tanovićevom vozilu: Nikada ne bih dao 90.000 KM, ali rodilo se, ninaj ga
Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Općine Novo Sarajevo, objavio je večeras snimak svoje rasprave na sjednici posvećene iznajmljenom električnom automobilu načelnika Novog Sarajeva Hasana Tanovića za 90.000 KM.
28.07.2022. u 22:36
get url
text
Ahmed Kosovac

U svojoj raspravi je kazao da nikada ne bi dao ni svojih ni tuđih 90.000 KM za bilo koji automobil.

VEZANI TEKST - Vijećnik Srdić o neodržanoj sjednici: Tanovićev električni automobil pocijepao "Trojku"

- Ali došli smo do momenta u kojem je situacija gotova, što bi rekli "rodilo se, ninaj ga". I nema povrata. Ne mislim da se ugovor može raskinuti - rekao je Kosovac.

- Danas sam za 2,5 KM došao na sjednicu, iznajmljenim električnim skuterom, a načelnik iznajmljenim električnim autom od 90 hiljada KM. Istovremeno, mnoge autobuske linije su neredovne, ako ih uopće i ima.

Načelnik općine ne treba dati 90 hiljada KM za automobil nego se treba truditi da svi građani i građanke općine mogu javnim prijevozom doći do svakog dijela općine, uključujući i njega i njegove uposlenike i uposlenice.

I pored više molbi nas iz Naše stranke da nas ne prisiljava da pričamo o električnom autu, načelnik je to danas uradio. A rekli smo sve što smo imali na ovu temu. Ili? - napisao je Kosovac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.