open-navfaktor-logo
search
Pucnji i sirene
Kosovska Mitrovica: Specijalci upali na sjever, uhapšeno četvero Srba
Brutalno su upali u stan Dragiše Markovića, šutirali ga i tukli puškama pred ženom i djecom, naveo je Rakić
23.11.2018. u 08:57
get url
text

Pripadnici kosovske policije upali su rano jutros u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i uhapsili četvericu Srba. U gradu su se oko pet sati čule sirene za uzbunu koje još uvijek odjekuju gradom, a na ulici je veliki broj građana.

Uhapšeni su Dragiša Marković, pripadnik KPS, Saša Ćurčić, Marko Rošić i Nedeljko Spasojević. Kosovski sud je saopćio da su "tri osobe uhapšene u kontekstu ubistva Olivera Ivanovića i jedna zbog ometanja akcije". Telegraf piše da je uhapšeni Marko Rošić jedan od vođa navijača Partizana.

Kako Blic saznaje, u akciji kosovskih sigurnosnih snaga učestvovale su dvije specijalne jedinice, dobro do sada poznata Rosu, ali i jedinica FIT koja treba da, prema planu kosovskih vlasti, preraste u vojsku.

Srpski izvori za Blic kažu da su se prve sirene za uzbunu čule već oko pet sati, a RTS je javio da su se čuli i pucnji. Prema saznanjima, akcija pripadnika ROSU i FIT trajala je oko sat. Prema posljednjim informacijama, specijalne jedinice su se povukle sa sjevera i uputile ka južnom dijelu grada sa uhapšenim Srbima.

U prvom uključenju za RTS predsjednik Srpske liste Goran Rakić potvrdio je identitet dvojice uhapšenih - Dragiše Markovića i Saše Ćurćića. On je prenio šta mu je ispričala supruga Markovića.

- Brutalno su upali u stan Dragiše Markovića, šutirali ga i tukli puškama pred ženom i djecom – naveo je Rakić.

Prema riječima Petra Petkovića iz Kancelarije za Kosovo, uhapšeni Dragiša Marković pripadnik je KPS-a koji je radio na slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Zbog uvođenja takse od 100 posto na robu iz centralne Srbije kosovski Srbi organizovat će miran jednosatni protest u podne na Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.