open-navfaktor-logo
search
Bivši sigurnjak i ugostitelj
Kostadin Vasić postavljen za v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS-a
Vlada RS-a imenovala je Kostadina Vasića (Ujedinjena Srpska) za v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS-a.
03.03.2022. u 13:46
get url
text

Vasić je aktuelni šef Kluba zastupnika Ujedinjene Srpske u NSRS-u.

Imenovanje Vasića uslijedilo je nakon što ga je predložila kadrovska komisija Vlade RS-a, a nakon što je sa ove pozicije udaljen Branislav Zeljković protiv kojeg se vodi istraga zbog zloupotreba tokom pandemije koronavirusa u RS-u i koji je nakon pet mjeseci provedenih u pritvoru, prije nekoliko dana pušten da se brani sa slobode.

Vasić je diplomirao na Fakultetu za sigurnost u Istočnom Sarajevu. Bio je nekada kriminalistički tehničar u CBS-u Zvornik, a bavio se i ugostiteljstvom kao vlasnik restorana Park u Zvorniku. U više mandata bio je zastupnik, a iz SDS-a je prešao u Ujedinjenu Srpsku, koja je dio vladajuće koalicije u RS-u okupljene oko SNSD-a.

Neki ministri su danas nakon sjednice Vlade RS-a potvrdili da su glasali za imenovanje Vasića jer je to stvar "stranačkih dogovora".

Na današnje novinarsko pitanje, a nakon sjednice Vlade RS-a, minstri Suzana Gašić i Boris Pašalić su potvrdili da su glasali za imenovanje Vasića.

- To je pitanje unutar koalicionog dogovora i ja kao ministar nemam utjecaj na to. Tako se već godinama radi - kazao je Pašalić.

Na pitanje da li je Vasić ispunio uvjete da bude na čelu ove zdravstvene ustanove, ministri danas nisu mogli dati odgovor, te su novinare uputili na kadrovsku komisiju Vlade RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.