open-navfaktor-logo
search
Trener Bayerna
Kovač: Podržavam VAR, opravdano nam je poništen gol
Fudbaleri Bayerna u utakmici 33. kola Bundeslige nisu uspjeli pobijediti RB Leipzig (0:0)
12.05.2019. u 15:18
get url
text

Fudbaleri Bayerna u utakmici 33. kola Bundeslige juče nisu uspjeli pobijediti RB Leipzig (0:0), te uoči posljednjeg takmičarskog kruga narednog vikenda imaju dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Borussiju Dortmund (75:73).

Bavarci su u 54. minutu postigli gol, tačnije strijelac je bio Leon Goretzka, ali su sudije poslije pomoći VAR tehnologije poništile pogodak, jer je Robert Lewandowski, ispostavilo se, bio u nedozvoljenoj, ofsajd poziciji.

- Apsolutno podržavam VAR. Bilo je izuzetno teška odluka za arbitre. Smatram da su donijeli ispravna odluku i da nam je opravdano poništen gol - rekao je Niko Kovač, trener Bayerna, a hrvatski stručnjak o utakmici sa Leipzigom još je istakao:

- Kontrolisali smo igru cijelim tokom utakmice. Leipzig je jaka ekipa, ali nismo dozvolili iznenađenje. Stvorili smo puno prilika. Međutim, nismo ih iskoristili. Dakle, slavlje smo odložili za naredni vikend.

Bayern će u posljednjem kolu Budenslige u sezoni 2018/2019. ugostiti Eintracht, polufinalistu UEFA Evropa lige koji se u šampionatu njemačke bori za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Borussia Dortmund bit će gost Borussije Moencengladbach.

- Uvjeren sam da će navijači napraviti sjajnu atmosferu i da ćemo doći do cilja, osvojiti titilu prvaka Njemačke - istakao je Kovač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.