open-navfaktor-logo
search
Sastavlja novi tim
Kovač stavio Salihamidžića pod pritisak: Šta Hrvat zahtijeva od bivšeg Zmaja?
Dosadašnji dolasci očito nisu zadovoljila potrebe hrvatskog trenera na klupi njemačkog prvaka
27.06.2019. u 11:23
get url
text

Sportski direktor Bayerna i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić u narednom periodu očito će morati trpiti stres trenera Nike Kovača.

Naime, kako piše njemački sportski magazin Kicker, hrvatski stručnjak od sportskog direktora zahtjeva još četiri pojačanja za novu sezonu.

Dosadašnji dolasci Lucas Hernandez (80 miliona eura), Benjamin Pavard (35 miliona eura) i Jann-Fiete Arp (tri miliona eura) očito nisu zadovoljili želje i potrebe trenera njemačkog prvaka, pogotovo zbog činjenice da je ekipa ostala je Robbena, Riberyja, Jamesa i Hummelsa, koji su u dobroj mjeri imali važne uloge u timu.

Bavarci još nisu uspjeli u namjeri da angažuju Leroya Sanea, fudbaler Manchester Cityja, dok su im upravo Građani "ispred nosa" uzeli Rodriga iz Atletico Madrida.

Ousmane Dembele tako ostaje rezervna opcija za Sanea, a čeka se još uvijek šta će biti sa Calumom Hudson-Odoijem iz Chelseaja.

No, s obzirom da su to tek dva eventualna od četiri pojačanja koliko želi Kovač, jasno je da je Hrvat s razlogom pomalo nervozan.

- Sa 17 fudbalera nećemo daleko dobaciti. Potrebno nam je 19 profesionalaca - naglasio je Kovač.

Na kraju Kicker piše kako bi jedna od opcija za rješenje na lijevom krilu mogao biti PSV-ov Steven Bergwijn.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.