open-navfaktor-logo
search
FK Željezničar
Kovačević: Santosovi zastupnici postavili pet uvjeta, sve smo ispoštovali i ništa više nije u našoj moći
Čelnici Željezničara govorili su na današnjoj konferenciji o ishodu protekle sezone, uz konstataciju da je Željo ostvario cilj, ali i san s početka takmičarske godine.
02.06.2023. u 15:34
get url
text

{$galerijaFotografija}

Predsjednik kluba Edis Kovačević kazao je da je treće mjesto i izlazak na euroscenu ogroman uspjeh.

- Mi smo kao porodica Željezničar napravili ogroman uspjeh, osvojivši treće mjesto i plasiravši se u Evropu. To nam je na početku sezone bio san. Kad se pogleda u kakvim okolnostima smo radili, to je bilo nerealno. Nagrađeni smo ovakvim rezultatom da nismo ni svjesni šta smo postigli - rekao je Edis Kovačevič, predsjednik Želje, zahvalivši svima koji su pomogli klubu da ostvari ovakav rezultat.

- Prošli smo velike muke, teške situacije, borili smo se, a do prije godinu i po-dvije spremao nam se crni scenario. Kao navijači Želje ustali smo i rekli "ne". Nismo dali Želju, nećemo ni ubuduće. Radit ćemo pošteno i transparentno. Redovno izvještavamo javnost i to je naša najveća vrijednost - dodao je on.

Kovačević je kazao da je Samir Bekrić od jučer i zvanično novi sportski direktor kluba.

- Želim se zahvaliti navijačima koji su nam bili vjetar u leđa, dizali su ekipi i bili naša lokomotiva. Zahvalio bih se i igračima koji su dali maksimum od početka do kraja, trenerima, stručnom štabu i Edisu Mulaliću, čovjeku koji je mnogo dao za naš klub. Ovo je i njegov uspjeh. On zna da su vrata našeg kluba njemu uvijek otvorena - rekao je Bekrić.

- Kada smo pravili ekipu potajno smo se nadali da možemo izaći u Evropu. Ispred nas su bile mnoge prepreke koje smo nekad ludim idejama preskakali. Drago mi je što smo ispunili ciljeve zbog navijača koji su nam tolike godine davali podršku, a nisu imali radosti - nastavio je Bekrić.

- Trudim se s ljudima i stručnim štabom da zadržimo bitne igrače i dodatno se pojačamo. Svi znate da imamo male probleme sa Santosom i Hodžićem. Znali smo da su kvalitetni, da su potencijal, a bili su na dnu. Dali smo im sve, trudili se 24 sata i oni su pokazali kvalitet. Imaju želju da ostanu, naknade nam prave problem. Trudimo se, bit će teško, ali očekujem i njihovu reakciju, da budu korektni. I njima bi bilo dobro igrati evropske utakmice na Grbavici. Na kraju da se prodaju, jer su sigurno zaslužili. Nikome nećemo stajati na putu, bit ćemo korektni. Znam da igrači imaju kratak vijek, da trebaju da zarade za sebe i porodicu. Nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik - izjavio je novi sportski direktor Plavih.

Predsjednik Kovačević naglasiio je da je menadžment otvorio da su pregovori s trenerom Nerminom Bašićem u finalnoj fazi i da očekuje da će sljedeće sedmice objaviti dogovor o dugoročnom ugovoru.

Kovačević je govorio i o Santosu i pregovorima s njegovim zastupnicima.

- Predstavnici došli u klub na sastanak. Postavili su pet uvjeta. Ispoštovali smo svih pet. Prvi je bio Evropa. Drugi za plaću, treći za trajanje ugovora, četvrti za obeštećenje, a peti za podjelu obeštećenja. Na sve smo pristali i očekujemo da se potpiše ugovor. Ispoštovali smo sve i ništa više nije u našoj moći. Smatramo da priču treba nastaviti, da treba da odigra Evropu i čeka dobru ponudu - smatra Kovačević.

On je podsjetio da u kasu Želje nije stigao novac od transfera Amira Hadžiahmetovića iz Konyaspora u Bešiktaš, da je predmet na FIFA-i i da odluku očekuju sredinom jula.

Željo će rivala u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu saznati 20. juna.

Press konferencija FK Željezničar, 02.06.2023.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.